Witamy, Gościu

Szkoły w prywatne ręce
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Szkoły w prywatne ręce

Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 08:15 #223

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Niestety nie jest to plotka:(
przynajmniej do jednej z planowanych do likwidacji szkół przyszedł list od FIRMY z ofertą przejęcia Szkoły.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 08:30 #225

• jj
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
ah, biedni nauczyciele. bez swojej karty. będą musieli popracować nieco dłużej w tygodniu, w ferie, w wakacje... kto to widział? takie rzeczy? że organ prowadzący będzie od nich czegoś wymagał?

nikt nie odda szkoły w "prywatne" ręce, bo w grę wchodzi subwencja i ewentualna dzierżawa budynku więc jest to niemożliwe. co innego stowarzyszenia, o których jak słychać chętnie mówi coraz więcej rodziców. i chwała im za to!
Ostatnio zmieniany: 02/13/2012 16:52 przez admin.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 09:11 #227

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
jj napisał:
ah, biedni nauczyciele. bez swojej karty. będą musieli popracować nieco dłużej w tygodniu, w ferie, w wakacje... kto to widział? takie rzeczy? że organ prowadzący będzie od nich czegoś wymagał?

nikt nie odda szkoły w "prywatne" ręce, bo w grę wchodzi subwencja i ewentualna dzierżawa budynku więc jest to niemożliwe. co innego stowarzyszenia, o których jak słychać chętnie mówi coraz więcej rodziców. i chwała im za to!

Nie chodzi o nauczycieli tylko o rodziców. Jak będzie prywatna firma zarządzała, to prawdopodobnie wprowadzi czesne gdy braknie kasy z subwencji.
Gmina odda szkołę
każdemu kto wyrazi taką wolę bez znaczenia czy to będzie stowarzyszenie czy firma. Podobna sytuacja była w Radłowie - niestety nie wiem jak się skończyła.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 09:37 #228

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
Wojniczanin napisał:
przynajmniej do jednej z planowanych do likwidacji szkół przyszedł list od FIRMY z ofertą przejęcia Szkoły.

Nie lubię tego typu wynurzeń. Trafia mnie jak coś takiego czytam.

Proszę mi wytłumaczyć, co to znaczy:

1. "Przynajmniej do jednej"...? To znaczy, że do jednej przyszło pismo, a pozostałe dostały avizo?
2. Od jakiej FIRMY? Od FIRMY POCZTA POLSKA? To na pewno, mogły przyjść jakieś listy, dostarczone przez POCZTĘ POLSKĄ?

DEZINFORMACJA nigdy nie służy PORZĄDKOWANIU...

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 10:28 #230

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
[quote="JKM" post=228]Wojniczanin napisał:

1. "Przynajmniej do jednej"...? To znaczy, że do jednej przyszło pismo, a pozostałe dostały avizo?
2. Od jakiej FIRMY? Od FIRMY POCZTA POLSKA? To na pewno, mogły przyjść jakieś listy, dostarczone przez POCZTĘ POLSKĄ?
.. .

1. Wiem, że do jednej szkoły taka propozycja dotarła. Skoro jest więcej szkól do likwidacji - może inne też dostały, ale nie mam takiej informacji.
2. Nie pamiętam nazwy
Ostatnio zmieniany: 01/05/2012 10:35 przez Wojniczanin.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/05/2012 10:33 #232

• jj
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
JKM napisał:
Wojniczanin napisał:

Nie lubię tego typu wynurzeń. Trafia mnie jak coś takiego czytam.

DEZINFORMACJA nigdy nie służy PORZĄDKOWANIU...

W pełni popieram.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/06/2012 20:00 #237

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
FIRMA Visible MindTa firma jest zainteresowana przejęciem szkół

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/07/2012 17:48 #239

• JKM
  • Starszy Forumowicz
Wojniczanin napisał:
FIRMA Visible MindTa firma jest zainteresowana przejęciem szkół

Informacja w tej postaci jest bardzo nieprecyzyjna.

Są zainteresowani przejęciem budynków, czy są zainteresowani przejęciem nauczania?

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/07/2012 19:01 #241

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
Są zainteresowani przejęciem nauczania we WSZYSTKICH planowanych do likwidacji szkołach. Pismo to trafiło również (czy może przede wszystkim) do Burmistrza Wojnicza.

Swoją drogą jaki interes widzi ta firma w prowadzeniu szkoły? Na szkołach raczej nikt nie dorobi się kokosów. Rozumiem, że zakładane jest stowarzyszenie, które działa "non profit" dla potrzeby lokalnej społeczności, ale działalność gospodarcza - dodatkowo całkiem obca firma.
Czyżby gdzieś tu był dodatkowy haczyk, o którym dowiemy się jak zwykle po fakcie... ?
Ostatnio zmieniany: 01/07/2012 19:12 przez Wojniczanin.

Odp: Szkoły w prywatne ręce 01/10/2012 07:06 #259

• JKM
  • Starszy Forumowicz
Ze lektury informacji na stronie www tej FIRMY wynika zupełnie coś innego. Jest to firma zajmująca się prowadzeniem szkoleń i kursów dla nauczycieli.

Skąd ma Szanowny Wojniczanin informacje o zainteresowaniu prowadzeniem szkół? Czytał Wojniczanin pisma w tej sprawie, czy zobaczył kopertę i dokonał klasycznego dopełnienia obrazu według własnych domysłów?

Takie insynuacje absolutnie szkodzą poziomowi dyskusji na tym forum.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Wygenerowano w 0.06 sekundy