Witamy, Gościu

Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv

Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 17:57 #453

• Belferka
  • Początkujący Forumowicz
  • Oklaski: 1
Obejrzałam film, przygotowany przez portal tarnowska.tv. Nasuwa się pytanie - co się dzieje w naszej gminie? Dlaczego zupełnie obcy ludzie wypowiadają się w imieniu najwyższej władzy w Gminie? Czy Panu Burmistrzowi zabrakło już odwagi, czy tak zagmatwał się w sprawy oświaty, że podsyła audytora - Pana Nowaka, który mądrzy się przed kamerą i sprawy naszej Gminy obwieszcza publice? Widocznie jest bardzo obeznany w tym , co się dzieje w Urzędzie... Jest człowiekiem niezwykle miłosiernym i bezinteresownym, skoro "za darmo" tak zżył się z problemami gminy, a nawet poświęca swój czas na tłumaczenie stanu, w jakim znajduje się oświata. Zdumiewające jakich mamy ludzi w naszym kraju...- tak łaskawych i ofiarnych. Nasz promotor Gminy - Pan Szczerba - jest przy nim jak mróweczka - nie dorasta mu do pięt
A propo's promocji Wojnicza ...... uczniowie siedzący podczas przerwy na przysłowiowym "tyłku" na posadzce korytarza, klasy, które niewiele mają wspólnego z bogactwem wyposażenia - wyglądają prawie identycznie jak te poza Wojniczem, dyrektor mówiący głosem Burmistrza, m.in. o bezpieczeństwie - pewnie w weekend, kiedy nie ma zajęć i dyskotek w szkole... O zgrozo!!!
Czy Pan Szczerba ukończył w ogóle jakieś studia w kierunku promocji? Bo mniemam, iż w swoim macierzystym zawodzie zapomniał wytyczyć jako geodeta/przypomnę/ terenów przynależących do Gminy. Promuje tylko Wojnicz? - to podstawowy , kardynalny błąd - społeczeństwo upomni się o to w swoim czasie - ma to jak w szwajcarskim banku.
Ten film to dla Wojnicza wstyd i hańba Panie Burmistrzu!!!
Ostatnio zmieniany: 02/13/2012 16:51 przez admin.

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 18:38 #454

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Wreszcie jasno powiedziane. Szkoły Podstawowe w Łoponiu i Milówce do zamknięcia oraz Gimnazja w Grabnie i Biadolinach Radłowskich. Do tej pory było tylko mydlenie oczu, że żadna decyzja nie jest jeszcze podjęta. Szkoda tylko, że o takich decyzjach społeczność dowiaduje się od dziennikarza z telewizji a nie od władz. Ciekawe czy Radni posiadają taką wiedzę... ?
Chociaż ostatnio najlepszym źródłem informacji o oświacie są media więc Radni pewno się przyzwyczaili, że o takich sprawach najpierw oglądają a potem dyskutują na komisjach i sesji

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 18:46 #455

• Ktoś
  • Młodszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
Oglądam i oczom nie wierzę! Pan K. Nowak wypowiada się w Gabinecie (chyba) Burmistrza na temat oświaty. Audytor.... Ciekawe czy z dobroci serca przeprowadził audyt. Ostatni audyt, który Burmistrz zlecił (z Częstochowy) to kosztował kilkanaście tysięcy chyba. Szkoda, że nikt z władz nie miał na tyle odwagi, żeby samemu do kamery powiedzieć o likwidacj tych szkół. Wstyd przyznać, ale głosowałam na Burmistrza Kurka Niestety Polak mądry po szkodzie....

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 20:35 #456

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Ktoś napisał:
Pan K. Nowak wypowiada się w Gabinecie (chyba) Burmistrza na temat oświaty. Audytor....

Miałem cichą nadzieję, że już nie usłyszymy o Panu Krzysztofie N.

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 21:09 #457

• Ktoś
  • Młodszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
Wojniczanin napisał:
Ktoś napisał:
Pan K. Nowak wypowiada się w Gabinecie (chyba) Burmistrza na temat oświaty. Audytor....

Miałem cichą nadzieję, że już nie usłyszymy o Panu Krzysztofie N.

Płonne nadzieje, wygląda raczej, że z Panem N. będziemy mieć częściej "przyjemność" skoro zabiera głos zamiast władz gminnych.

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/01/2012 21:46 #458

• Morozow
  • Początkujący Forumowicz
  • Oklaski: 0
Znam p. Nowaka jeszcze z czasów kiedy aktywnie organizował Młodych Demokratów (młodzieżówka PO) w Tarnowie powiem, że to typowy aparatczyk partyjny - nie liczy się idea tylko własny image i uznanie władz partyjnych no ale za to są stanowiska.......

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/03/2012 20:27 #462

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
To bardzo znamienne zachowanie gabinetu BórMiszcza. Mam nadzieję, że otworzą się oczy ty, co jeszcze mieli złudzenia.

A Radny Filipek wiele razy zwracał uwagę BórMiszczowi, że ma złych doradców. Doradców ma złych, ale w końcu sam też coś powinien na temat tego, jak z ludźmi rozmawiać, skoro należy do LOKALNEJ ELITY INTELEKTUALNEJ.

A może masz już dość ludzi i stanowiska? Zawsze można to powiedzieć otwarcie, zamiast wysyłać zastępców.

Odp: Film "Oświata w czasie przekształceń" tarnowska tv 02/09/2012 09:19 #486

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
Audytor Krzysztof Nowak (wypowiedź dla tarnowskiej.TV - nie wiem, czy można cytować, wszak reportaż nie jest dziełem naukowym):

" [...] szkół podstawowych i gimnazjów jest za dużo, jak na możliwości finansowe gminy. [...] Wojnicz nie ma wyjścia, tak naprawdę, i musi redukować wydatki, a gównie wydatki w oświacie, tak, bo Regionalna Izba Obrachunkowa, jeżeli nie będzie miała przedstawionego realnego plany naprawczego, to tak naprawdę grozi to, wiadomo, innymi konsekwencjami, bardzo poważnymi, w postaci wprowadzenia komisarza, ewentualnego rozwiązania rady"

Po wypowiedzi Krzysztofa Nowaka lektorka mówi: "Rozmówca podkreśla, iż mimo że szkoły przekształcają się w placówki niepubliczne, to będą nadal bezpłatne, a nauczyciele znajdą w nich zatrudnienie"

W takim razie trzeba zapytać: skoro szkoły są takie BEZPŁATNE, to dlaczego gminy Wojnicz na te BEZPŁATNE szkoły nie stać?

Warto wsłuchać się w słowa Krzysztofa Nowaka.

Aby BórMiszcz i Jego Świta Urzędnicza mogli nadal brać pensje, trzeba zlikwidować szkoły podstawowe i gimnazja.

Podobnie jest z radnymi, którzy podnoszą rękę za likwidacją szkół, chcą zachować swoje stanowiska.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.09 sekundy