Witamy, Gościu

Zebranie z p. Golińską w Grabnie
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zebranie z p. Golińską w Grabnie

Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/22/2012 18:24 #628

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Czy ktoś może wie jak było na zebraniu? Jakieś szczegóły?

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/22/2012 20:33 #629

• Belferka
  • Początkujący Forumowicz
  • Oklaski: 1
Prawdopodobnie Pani Golińska wypadła baaaaardzo blado, no ale tak to jest, jak władzę chce przejąć ktos bez wiedzy merytorycznej i doświadczenia w szkole....
Dziwię się, że nie zgodziła się ta Pani na rejestrację tego spotkania przez kamerę, czyżby chciała cos ukryć??? Skoro ogłoszenie o spotkaniu zostało oczytane w kościele, a spotkanie miało charakter otwarty, to skąd obawy tej Pani???? Nie podoba mi sie ta tajemniczość, oj nie....................
Ostatnio zmieniany: 04/22/2012 20:35 przez Belferka.

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/23/2012 08:48 #630

• Ekspert
  • Oklaski: 0
Widać, że Pani Belferka nie ukrywa, iż jest nauczycielem ZS w Grabnie - bardzo zaprzyjaźniona z obecną Pani Prezes i Dyrektor. Prawdopodobnie Pani Urszula wypadła bardzo merytorycznie. Z tego co usłyszałem na miejscu zarzuty o brak doświadczenia są bezpodstawne. Prowadząc kursy dla dzieci i młodzieży od 3 lat (która Pani ze szkoły miała styczność z licealistami?!). Po drugie jak można zarzucić brak kompetencji dla osoby, która jest matematykiem, członkiem Stowarzyszenia Matematyków, trenerem w zakresie wykorzystania TIK. Pani Belferko mogłaby Pani poświęcić czas i przyjść na spotkanie.....dowiedziałaby się Pani dlaczego mieszkańcy również byli przeciwni filmowaniu.....Tajemniczość zaczyna otaczać działania Stowarzyszenia Prymus ot choćby fakt, że rodzice poprzez zapisy Statutu i wybrany skład Zarządu - nie mają wiele do powiedzenia. W 7-osobowym Zarządzie - czterech nauczycieli stanowiących wymaganą większość może przegłosować wszystkie WAŻNE UCHWAŁY - BEZ WIEDZY i zgody przedstawicieli rodziców. Można zadać sobie pytanie dlaczego w ZARZĄDZIE - większość nie stanowią rodzice?!

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/23/2012 13:25 #631

• ratownik
  • Oklaski: -1
ŚLEDZĄC relacje z rożnych wydarzeń gminy i nie tylko ,na portalu NASZ WOJNICZ, dzięki wizycie p.Golińskiej przypomniano nam o istnieniu sołectwa Grabno w którym panuje spokój i naturalna równowaga a wszystkie ''brudy prane są w czterech ścianach'' Media lokalne przedstawiły w formie krótkiego flesza informacje o spotkaniu w Grabnie i odmowy na filmowanie,ta informacja wzbudziła dyskusje; czy redakcja szuka sensacji i wywoływania niepotrzebnych negatywnych emocji?. myślę że o opinie i szczegóły należny pytać przedstawicieli rady gminy którzy byli obecni na spotkaniu i maja zawsze Dużo do powiedzenia , są ekspertami w każdej dziedzinie! [nasi przedstawiciele]
a tak na marginesie jak ktoś nie pomaga to niech nie stara się przeszkadzać a wolny czas poświeci na czytaniu książek''pod chmurka ''

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/23/2012 18:44 #632

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
ratownik napisał:

a tak na marginesie jak ktoś nie pomaga to niech nie stara się przeszkadzać a wolny czas poświeci na czytaniu książek''pod chmurka ''

Rozumiem, że mówisz o sobie
Portal szuka redaktorów - przyłącz się do nich to będziesz miał wpływ na to co puszczają na antenie

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/24/2012 02:22 #633

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
Ekspert napisał:
[...] Prawdopodobnie Pani Urszula wypadła bardzo merytorycznie. Z tego co usłyszałem na miejscu zarzuty o brak doświadczenia są bezpodstawne. Prowadząc kursy dla dzieci i młodzieży od 3 lat (która Pani ze szkoły miała styczność z licealistami?!). Po drugie jak można zarzucić brak kompetencji dla osoby, która jest matematykiem, członkiem Stowarzyszenia Matematyków, trenerem w zakresie wykorzystania TIK. Pani Belferko mogłaby Pani poświęcić czas i przyjść na spotkanie.....dowiedziałaby się Pani dlaczego mieszkańcy również byli przeciwni filmowaniu.....Tajemniczość zaczyna otaczać działania Stowarzyszenia Prymus ot choćby fakt, że rodzice poprzez zapisy Statutu i wybrany skład Zarządu - nie mają wiele do powiedzenia. W 7-osobowym Zarządzie - czterech nauczycieli stanowiących wymaganą większość może przegłosować wszystkie WAŻNE UCHWAŁY - BEZ WIEDZY i zgody przedstawicieli rodziców. Można zadać sobie pytanie dlaczego w ZARZĄDZIE - większość nie stanowią rodzice?!

Czy to nie jest ośmieszanie siebie, gdy Szanowny Ekspert zarzuca Belferce, że mogła przyjść na spotkanie, a sam nie był i opiera się na jakimś "usłyszeniu" i "rachunku prawdopodobieństwa", nie wskazując konkretnych wyliczeń matematycznych.

Z tego, co przeczytałem: Belferka nie zarzucała niekompetencji przedmiotowej. Pani Urszula Golińska odpowiedziała wyczerpująco na zadane pytania i przedstawiła swoją propozycję Rodzicom z Grabna. Moim zdaniem była to propozycja interesująca (do takich na pewno należy zakup podwójnych kompletów podręczników dla uczniów).

Serdecznie współczuję wszystkim, którzy w tej sytuacji mierzą się z problemem prowadzenia szkoły. Na spotkaniu p. Urszula Golińska powiedziała, że zdaje sobie sprawę z tego, iż członkowie Zarządu odpowiadają swoim osobistym majątkiem za powodzenie przedsięwzięcia, jakim jest prowadzenie szkoły w Grabnie. To nie są przelewki. Nie wiem, czy taką świadomość mają członkowie Zarządu Stowarzyszenia PRYMUS, ale to może być wystarczające wytłumaczenie, dlaczego w składzie tego Zarządu jest czworo Nauczycieli i troje Rodziców.

Żyjemy w kraju niepoważnym i tu wszystko może się zdarzyć. Ten rok będzie obfity w wydarzenia, które mogą wystawić na poważną próbę motywację do zastępowania państwa i samorządów w obowiązku prowadzenia szkół.

Z tego powodu mam prośbę, aby studzić w swoich wypowiedziach wyobrażenia o krociowych zyskach organu prowadzącego. W tym względzie podobał mi się realizm p. Urszuli Golińskiej, która (inaczej niż Ekspert Krzysztof Nowak w RAPORCIE) nie operuje pojęciem rentowności szkoły.
Ostatnio zmieniany: 04/24/2012 02:29 przez JKM.

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/24/2012 09:16 #634

• NNN
  • Oklaski: 0
Szanowny JKM proszę czytać ze zrozumieniem! Ekspert napisał "Z tego co usłyszałem na miejscu..." czy to zdanie nie sugeruje że był na miejscu, na zebraniu?!

Odp: Zebranie z p. Golińską w Grabnie 04/24/2012 10:23 #635

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
NNN napisał:
Szanowny JKM proszę czytać ze zrozumieniem! Ekspert napisał "Z tego co usłyszałem na miejscu..." czy to zdanie nie sugeruje że był na miejscu, na zebraniu?!

Dziękuję za zwrócenie uwagi. Nie wiem jak to się stało, że mi to "na miejscu" umknęło, może z powodu owych trzech lat prowadzenia kursów, bo ja na miejscu słyszałem o dwóch.
Ostatnio zmieniany: 04/24/2012 10:24 przez JKM.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.04 sekundy