Witamy, Gościu

Interpelacje
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Interpelacje

Odp: Interpelacje 01/24/2012 13:57 #364

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Mam tematy Interpelacje dla Radnych:
1. Co chwilę dyrektorzy biegają do Burmistrza i przedstawiają plany oszczędnościowe, żeby tylko zmieścić się w subwencji - społeczeństwo bardzo by chciało wiedzieć czy się mieszczą, ew. ile Gmina musi dopłacić - dotyczy to również szkół z Wojnicza!
2. Kiedy poznamy program naprawczy Gminy? Chociaż założenia by pasowało podać do publicznej wiadomości, a Radnym to już w ogóle - w końcu w środę sesja budżetowa a to raczej ważna sprawa dla budżetu

Odp: Interpelacje 01/25/2012 09:14 #366

• jj
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
Wojniczanin napisał:
Mam tematy Interpelacje dla Radnych:
1. Co chwilę dyrektorzy biegają do Burmistrza i przedstawiają plany oszczędnościowe, żeby tylko zmieścić się w subwencji - społeczeństwo bardzo by chciało wiedzieć czy się mieszczą, ew. ile Gmina musi dopłacić - dotyczy to również szkół z Wojnicza!
2. Kiedy poznamy program naprawczy Gminy? Chociaż założenia by pasowało podać do publicznej wiadomości, a Radnym to już w ogóle - w końcu w środę sesja budżetowa a to raczej ważna sprawa dla budżetu

społeczeństwo chce również wiedzieć kiedy dokładnie burmistrz kichnie, pierdnie i zrobi kupę! jakich rozmiarów! kategorycznie informować o tym społeczeństwo! codziennie...!

Odp: Interpelacje 01/25/2012 21:16 #372

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
Ta część społeczeństwa, która woli żyć w błogiej nieświadomości, nie musi czytać takich informacji. Jednak są tacy, których interesuje co się dzieje w Finansach Gminnych, a nie są to sprawy błahe jak raczy wnioskować szanowny "jj"

Odp: Interpelacje 01/26/2012 11:30 #376

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
jj napisał:
Wojniczanin napisał:
[...]

społeczeństwo chce również wiedzieć kiedy dokładnie burmistrz kichnie, pierdnie i zrobi kupę! jakich rozmiarów! kategorycznie informować o tym społeczeństwo! codziennie...!

Szanowny jj, jakież to nieodkryte pokłady zainteresowań ujawnia niekiedy człowiek inteligentny, logiczny i konkretny (wymieniłem trzy kategorie, odpowiednio dopasowane do wymienionych wyżej). Gratuluję horyzontów.

Taki zwykły temat, jak w piosence Andrzeja Sikorowskiegoi:

"Rośnie nam pejzaż za pejzażem
Ziemia co chwilę zmienia twarze
Pejzaż zawiły jak poemat
A temat - taki zwykły temat

Pejzaż horyzontalny
Horyzont różny, niebanalny
Człowiek jak Stwórca nieobliczalny

Pejzaż horyzontalny
Horyzont różny, niebanalny
Człowiek jak Stwórca nieobliczalny
".
Ostatnio zmieniany: 01/26/2012 13:25 przez JKM.

Odp: Interpelacje 01/27/2012 21:59 #388

• jj
  • Starszy Forumowicz
Wojniczanin napisał:
Ta część społeczeństwa, która woli żyć w błogiej nieświadomości, nie musi czytać takich informacji. Jednak są tacy, których interesuje co się dzieje w Finansach Gminnych, a nie są to sprawy błahe jak raczy wnioskować szanowny "jj"

zatem zachęcam do lektury ustawy Prawo o dostępie do informacji publicznej i zapoznania się z warunkami udostępniania informacji przez organy władzy publicznej (czy mam rozumieć, że Wojniczanin nie omieszkał był się zapoznać i wnioskował o udostępnienie interesujących go informacji?)

czy może Wojniczanin pomylił adresatów? bo o ile mi wiadomo adresatem roszczeń Wojniczanina jest Burmistrz Wojnicza, wobec tego nie wiem czemu domaga się owych informacji pisząc post niezależnym forum?

PS pozwolę sobie zwrócić uwagę, że gdyby jednak zdecydował się Wojniczanin zapoznać z treścią wspomnianej Ustawy i nawet wnioskować o udostępnienie interesujących go informacji to może być pewien problem... wątpię bowiem czy rozmaite robocze dokumenty, zestawienia czy propozycje przynoszone przez interesariuszy pod pachą mogą być z oczywistych względów w jakikolwiek sposób publikowane.

Odp: Interpelacje 01/27/2012 23:21 #390

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
jj napisał:
wątpię bowiem czy rozmaite robocze dokumenty, zestawienia czy propozycje przynoszone przez interesariuszy pod pachą mogą być z oczywistych względów w jakikolwiek sposób publikowane.

Więc wątp dalej....
Ustawa o dostępie do informacji publicznej

Art. 6 i wszystko jasne.

Odp: Interpelacje 01/28/2012 09:02 #395

• jj
  • Starszy Forumowicz
rozumiem, że Wojniczanin jako świadomy obywatel wnioskował?

Odp: Interpelacje 01/28/2012 10:15 #397

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
jj napisał:

Oczywiście, wnioskował na mocy:

Art. 23. Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Ostatnio zmieniany: 01/28/2012 10:15 przez JKM.

Odp: Interpelacje 01/28/2012 13:46 #398

• jj
  • Starszy Forumowicz
JKM napisał:
jj napisał:

Oczywiście, wnioskował na mocy:

Art. 23. Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

ah, czyżbym coś przegapił? czyż Burmistrzowi została ograniczona tudzież pozbawiona wolność? był na wczorajszym spotkaniu...

ponaglam, korzystajcie ze swoich praw a nie krzyczcie na forum! mam nadzieję, że Wojniczanin podzieli się z nami uzyskaną wiedzą:)

Odp: Interpelacje 01/28/2012 13:55 #399

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
jj napisał:
mam nadzieję, że Wojniczanin podzieli się z nami uzyskaną wiedzą:)

Nie chodzi o to co ja wiem, tylko o temat na interpelację - żeby wszyscy wiedzieli - w końcu o tym rozmawiamy?
Wygenerowano w 0.11 sekundy