Wojniczanin napisał:
Ta część społeczeństwa, która woli żyć w błogiej nieświadomości, nie musi czytać takich informacji. Jednak są tacy, których interesuje co się dzieje w Finansach Gminnych, a nie są to sprawy błahe jak raczy wnioskować szanowny "jj"
zatem zachęcam do lektury ustawy Prawo o dostępie do informacji publicznej i zapoznania się z warunkami udostępniania informacji przez organy władzy publicznej (czy mam rozumieć, że Wojniczanin nie omieszkał był się zapoznać i wnioskował o udostępnienie interesujących go informacji?)
czy może Wojniczanin pomylił adresatów? bo o ile mi wiadomo adresatem roszczeń Wojniczanina jest Burmistrz Wojnicza, wobec tego nie wiem czemu domaga się owych informacji pisząc post niezależnym forum?
PS pozwolę sobie zwrócić uwagę, że gdyby jednak zdecydował się Wojniczanin zapoznać z treścią wspomnianej Ustawy i nawet wnioskować o udostępnienie interesujących go informacji to może być pewien problem... wątpię bowiem czy rozmaite robocze dokumenty, zestawienia czy propozycje przynoszone przez interesariuszy pod pachą mogą być z oczywistych względów w jakikolwiek sposób publikowane.