Witamy, Gościu

Interpelacje
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Interpelacje

Odp: Interpelacje 01/28/2012 15:37 #402

• jj
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
Wojniczanin napisał:
Nie chodzi o to co ja wiem, tylko o temat na interpelację - żeby wszyscy wiedzieli - w końcu o tym rozmawiamy?

no więc skoro to 1). Wojniczanina interesuje, 2) jest świadomym obywatelem i 3) zapoznał się z zasadami dostępu do informacji publicznej to zaspokoi swoją ciekawość i o taką informację wystąpi?

chyba, że jest radnym i ma zamiar wystąpić z interpelacją do Burmistrza (ewentualnie zasugeruję to radnemu/radnej ze swojego okręgu?)

jeśli nie ma takich zamiarów to zupełnie nie rozumiem bo cóż jest ten wątek. od samego eksplikowania oczekiwań na forum odpowiedzi na "interpelacje" nie będzie.

Odp: Interpelacje 01/28/2012 15:59 #405

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
Myślę, że radni czytają co się dzieje na forum. Może któryś z nich o to zapyta w interpelacjach. Taki był właśnie cel tego co pisałem.

Odp: Interpelacje 01/28/2012 23:31 #423

• jj
  • Starszy Forumowicz
Wojniczanin napisał:
Myślę, że radni czytają co się dzieje na forum. Może któryś z nich o to zapyta w interpelacjach. Taki był właśnie cel tego co pisałem.

hmm, forum zacne, ale "nie czarujmy się", że tak powiem eufemistycznie:)

Odp: Interpelacje 01/29/2012 10:19 #430

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
jj napisał:
Wojniczanin napisał:

hmm, forum zacne, ale "nie czarujmy się", że tak powiem eufemistycznie:)

Słusznie, nie łudźmy się, że tak napiszę nieeufeministycznie. Obawiam się, że radni mają zakaz albo przynajmniej zalecenie, by nie czytać tego forum (do takiego wniosku uprawniają mnie rozmowy z kilkoma osobami). Zapewne niektórzy radni nie poddają się temu.

Odp: Interpelacje 03/17/2012 09:14 #608

• jj
  • Starszy Forumowicz
Co to za pismo? Skąd je masz? Na kiedy jest datowane? Do kogo i gdzie wpłynęło? Gdzie kończy się cytat (o ile w ogóle gdzieś się zaczyna?) a gdzie Twój komentarz?

Dyskusja bez tej wiedzy jest co najmniej nie na miejscu!

Odp: Interpelacje 03/17/2012 09:40 #610

• mieszkaniec
  • Starszy Forumowicz
szkoda że dużo wiesz ale nie na każdy temat
jest to historia i Ty dobrze wiesz kto to jest Wojnicz dziś i jutro
radni byli i mieszkańcy którzy chodzili na sesje wiedzą o co chodzi
wart to przypomnieć byłym i obecnym radnym

Odp: Interpelacje 03/25/2012 19:54 #619

• Antoni
  • Początkujący Forumowicz
  • Oklaski: 0
Szanowni Radni Gminy Wojnicz

Przeglądałem niedawno budżet naszej Gminy dostępny tutaj:
www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/EB13...2098F/929579/110.pdf

Proszę o upublicznienie szczegółowych wydatków z punktów:

18/921
92105 - Pozostałe zadania w zakresie kultury, kwota 32 000
92109 - Domy i ośrodki kultury, świetlice i kluby, kwota 370 860
92116 - Biblioteki, kwota 313 000

19/926
92605 - Zadania w zakresie kultury fizycznej, kwota 150 554

Myślę, że ja jak i inni mieszkańcy Gminy chętnie by poznali jaki udział jest w tych kwotach wydatków na etaty (ich liczba) oraz na jakie inne działania te pieniądze są przeznaczane.

Antoni K.

Odp: Interpelacje 05/21/2012 04:59 #665

• mieszkaniec
  • Starszy Forumowicz
do radnych

Czytamy na stronie 41:” Studium – kierunki….”
− zachowanie i wyeksponowanie w terenie czytelnych reliktów fortyfikacji w postaci:
wałów, szkarpy rzecznej, reszt fos (stawy i ich pozostałości), wyklucza się rozkopywanie,
zaoranie, grodzenie wałów, szkarp i dawnych fos,”

Kolejny raz przytaczam ten fragment „Studium…” bowiem jest wydarzenie niesłychane- zasypano fosę obronną.
Zapis wyżej przytoczony ten jest identyczny w wersji obowiązującej aktualnie.

Od pokoleń, próg spłaszczonego wału ( „wzniesienia są wydłużone i przyjmują kształt obłych, spłaszczonych wałów” str.36 „Studium –Uwarunkowania”) po południowej stronie ul. Jagiellońskiej zwany był w grodzie kasztelańskim „winna górka”. Zapewne w okresie ciepłego wycinka klimatu w czasach piastowskich uprawiano na nim winorośl.
cytat z vcity wojnicz pisze więcej Wojnicz dziś i jutro

Odp: Interpelacje 05/21/2012 12:16 #666

• jj
  • Starszy Forumowicz
Wybaczcie, ale te tzw. "interpelacje" wyglądają groteskowo, żeby nie powiedzieć po prostu śmiesznie.

Żeby jednak Wasza energia nie poszła na marne to przypominam adres Urzędu Miejskiego w Wojniczu: (Rynek 1, 32-830 Wojnicz), na który - na ręce Przewodniczącego Rady Miejskiej lub Radnych można kierować rozmaite 'interpelacje' - tzn. pomysły, sugestie, skargi, zażalenia itd.
Jeśli oczywiście komuś zależy na sprawie (a nie tylko na pokrzyczeniu na forum).

Należy oczywiście pamiętać, że takie 'interpelacje' nie mają umocowania prawnego toteż są niezobowiązujące.

Odp: Interpelacje 05/30/2012 17:16 #682

• Antoni
  • Początkujący Forumowicz
  • Oklaski: 0
Zadałem to pytanie (interpelację) tutaj bo kiedyś któryś z radnych przeczytał interpelację z tego forum.
No ale cóż za bardzo chyba byłem ufny w to, że któryś radny bezinteresownie przeczyta tę interpelację.
Widocznie tylko poruszają te tematy z tego Forum, które są dla nich wygodne.
Zupełnie nie liczyłem na radnych z bractwa Kurkowego - bo wiadomo, że zamiast flinty to mają miotłę a raczej siedzą pod nią...

Antoni K.
Wygenerowano w 0.11 sekundy